IJsboerderij de Meulenhorst

Op de grens van Twente en Salland, in het authentieke natuurgebied het Eerder Achterbroek, in Ommen ligt biologische boerderij de Meulenhorst. Op de boerderij wordt de melk van de koeien  verwerkt tot ijs. Vanuit de filosofie en werkwijze van de boer verblijven de koeien, afhankelijk van het seizoen, zoveel mogelijk buiten. Binnen beschikken de koeien over een ruime potstal.

Op het erf is ook de ambachtelijke bierbrouwerij  ‘Pauw’ gevestigd alwaar de gebroeders Blekkenhorst mooie traditionele  streekbieren brouwen. Zorgboerderij ‘de  Meulenhorst’ is een zelfstandige onderneming, de deelnemers verlenen hand- en spandiensten op de boerderij en in het aangrenzende natuurgebied. Via het ‘Koe-pad’ maakt men kennis  met wel en wee van de boerderij  en voor heerlijke ijsjes, koffie/thee en streekproducten kan men terecht in het winkeltje.  De ‘Meulenhorst ’ is de plek voor onthaasting , ontmoeting en het grote genieten.

Het erf van de boerderij is dagelijks geopend van 10.00 tot zonsondergang, toegang is gratis echter voor de bierbrouwerij is een afspraak maken  voor een rondleiding en/of proeverij noodzakelijk.

Contactgegevens

Onze winkel wordt verbouwd. Daarom is onze webshop momenteel gesloten.