Groeisprong

Project; Groeisprong in het Overijsselse Vechtdal

In het Overijsselse Vechtdal bundelen  –  voornamelijk agrarische-  ondernemers hun krachten en produceren volgens het principe van slow food;  good, fair and clean. De boerderijwinkels participeren in dit project dat opereert onder de naam  ‘Groeisprong Vechtdalproducten’.

De ondernemers zorgen voor gezamenlijke afzet en streven naar een eerlijke beloning voor de boer/ producent en een reële  prijs voor de consument. De producten worden geproduceerd met respect voor mens, natuur en zijn omgeving. Het productieproces is transparant en traceerbaar en toegankelijk voor de consument. Producten zijn veelal locaal geproduceerd en worden zowel locaal als regionaal vermarkt.  Door locale handel houdt men het gebied economisch leefbaar  ook voor de toekomst.   Zelfvoorzienende  gemeenschappen staan ook bekend om hun sterke sociale cohesie. Door onderlinge samenwerking ontstaan nieuwe ideeën en producten.

Belangrijk is dat het gebied zijn authenticiteit behoudt.  Producten uit het Vechtdal staan voor een puur en eerlijk stukje natuur.

Onze winkel wordt verbouwd. Daarom is onze webshop momenteel gesloten.